Сигнализирай!

Надал е аут от Аустрелиън оупън, съпругата му в сълзи (видео)

Gospodari.com
Gospodari.com
18.01.2023 г.
34
0

Надал е аут от Аустрелиън оупън, съпругата му в сълзи. Испанският ас отпадна от турнира още във втория кръг. Причината обаче не бяха изцяло тенис достойнствата му. Той получи травма в края на втория сет и въпреки че доигра мача, видимо се бореше с болката през цялото време.

Image
Снимка: Twitter

Шампионът от миналогодишното издание остана на корта до самия край и дори бе конкурентен в третия сет. В крайна сметка той загуби с 4-6, 4-6, 5-7 за около два часа и половина игра от Маккензи Макдоналд. Американецът бе видимо мотивиран в първия сет и го затвори чрез два ранни пробива.

Перфектен старт за Григор на Australian Open (видео)

Втората част също започна с пробив в полза на Макдоналд, но Надал бързо го върна. При 3-3 дойде ново спечелване на сервиса на Надал от страна на американеца. В последствие се случи и травмата в областта на бедрото за "Матадора". Той стисна зъби и дори записа най-успешния си откъм спечелени геймове сет в третата част, достигайки до 5.

https://twitter.com/AustralianOpen/status/1615600388677468162?s=20&t=ZMtQMLlRTj5Now_rpI6nSA

"Беше трудно за мен да играя срещу съперник, който изпитва страдание. Радвам се, че намерих начин.  Той е невероятен шампион. Никога не се отказва, независимо от ситуацията. Да затвориш мач срещу играч като него винаги е трудно. Опитвах се да продължа да правя това на корта, което ми носеше успех, но той някак си успя да ме извади от ритъм в един момент. Все пак съм щастлив, че в края стигнах до победата. Вярвам, че мога да направя нещо голямо в тениса и продължавам да си го повтарям във всеки мач. Сега ще си почина и ще се възстановя за следващия двубой", сподели след победата американският тенисист.

https://twitter.com/travel__Sports/status/1615586887309164547

На гледката не издържа съпругата на Рафа - Мария Франсиска Перейо. Тя не успя да сдържи сълзите си на трибуните на корт "Род Лейвър"

Видео: Eurosport

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.