Сигнализирай!

Вижте заплатите на пилотите във Ф1, лидерът удря €50 милиона

Gospodari.com
Gospodari.com
20.02.2023 г.
26
0

Вижте заплатите на пилотите във Ф1, лидерът удря €50 милиона. Станаха ясни годишните възнаграждения на пилотите в най-елитния шампионат по автомобилизъм. В доклада виждаме огромни разлики в приходите на отделните пилоти. Първенецът в класацията взима десетки пъти повече от пилота с най-ниска заплата.

Max Verstappen earns £16million more than Lewis Hamilton per year
Снимка: The Sun

Лидер в класацията е Макс Верстапен от "Ред Бул". Действащият световен шампион се е настроил към установяване на доминация в спорта. Той спечели световната титла за втора поредна година, оставяйки зад себе си Шарл Льо Клер с "Ферари". Освен това той го направи по доминантен начин, осигурявайки титлата си рекордно рано. Верстапен прибира баснословните €45 милиона на година.

Втори сред пилотите с най-големи приходи от заплата е абсолютния рекордьор по титли сред активните пилоти Люис Хамилтън. Състезателят на "Мерцедес" обаче взима значително по-малко от големия си съперник Верстапен. Той е отчел по сметката си доход от "едва" 29 милиона евро. Тези приходи обаче зависят и от представянето на пилотите през изминалия сезон.

Именно това е и причината пилотите да имат такава разлика в заплатите. В тази на Верстапен са включени и бонуси за подиуми и спечелени състезания, както и многомилионно възнаграждение за спечелването на световната титла. Хамилтън от своя страна изпрати един от най-слабите си сезони в кариерата си във Формула 1. Той завърши шести в генералното класиране, като дори бе изпреварен от съотборника си Джордж Ръсел, който е на четвърто място.

16-годишен наш пилот е на две стъпки от Формула 1 (видео)

Сред хората с най-ниски заплати в един от най-опасните спортове намираме пилотите на "АлфаТаури" и "Уилямс". Новобранецът на последните Логан Сарджънт ще вземе най-малко пари догодина. Той, заедно с Юки Цунода от "АлфаТаури" ще приберат по около 1 милион евро, споделят източници на The Sun.

Изборът на редактора
Коментирай

За да коментираш, трябва да влезеш
в профила си или да се регистрираш!

Вход / Регистрация
Реклама

Още от Новини

Реклама

Трябва да влезеш в профила си, за да използваш тази функционалност.